Украинският президент Володимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент

...
Украинският президент Володимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент
Коментари Харесай

Зеленски: Ситуацията на фронта е трудна, но отбелязваме напредък

Украинският президент Володимир Зеленски  Володимир Зеленски Володимир Зеленски  е украински актьор, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога сподели, че макар компликациите армията на Украйна отбелязва прогрес в контранастъплението си, съобщи Ройтерс.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 10990
" Миналата седмица на фронта бе сложна, само че означаваме прогрес ", написа Зеленски в " Телеграм ". " Придвижваме се напред, малко по малко! Благодаря на всеки, който пази Украйна, на всеки, който води войната към успеха на Украйна ", добави още той.

Киев заяви през днешния ден, че войските му са си върнали територия на източния и южния фронт. 

В тежки сражения през последната седмица украинската войска си върна 37,4 квадратни километра територия, сподели заместник-министърката на защитата Ханна Маляр. 

Тя съобщи, че войската на Киев напредва в посока Бахмут в Източна Украйна и че съветските сили подхващат набези в направление Лиман, Авдеевка и Маринка в Донецка област.

Русия сподели през уикенда, че силите ѝ са спрели украинските набези покрай селата към Бахмут и в по-южните региони.

Руският министър на защитата Сергей Шойгу съобщи през днешния ден, че късият протест на наемническата група " Вагнер " предишния месец не е повлиял на " специфичната военна интервенция " на Русия в Украйна.

" Провокацията не се отрази на дейностите на армейските групи (участващи в операцията) ", съобщи той на съвещание на министерството. Ройтерс не може да удостовери от самостоятелни източници сведенията от бойното поле.

Контранастъплението на Украйна против съветските сили е мъчно поради противопехотни мини и други трудности, само че украинските сили имат съображение да работят внимателно, съобщи през днешния ден висш военен представител на НАТО.

" Контранастъплението е мъчно ", сподели адмирал Роб Бауер, нидерландски боен, който е част от управлението на военния комитет на НАТО.

Докато се пробват да пробият съветските линии, украинските сили се сблъскват с отбранителни трудности, от време на време дълбоки до 30 метра, сподели Бауер, като направи историческо съпоставяне, с цел да потвърди тезата си.

" През Втората международна война в Нормандия видяхме, че на съдружниците им бяха нужни седем, осем, девет седмици, с цел да пробият отбранителните линии на германците. И по тази причина не е изненада, че (настъплението) не върви бързо ", добави той.

Сателитни фотоси демонстрираха, че Русия е построила обширни укрепления, окопи, бариери против транспортни средства и други трудности, с цел да забави всяко украинско нахлуване, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР